Mogelijkheden

Stoere kinderfeestjes buiten in de natuur. Een belevenis om nooit te vergeten. Altijd leerzaam en meestal nog lekker ook.
We bieden feestjes met thema’s als:

Hoe overleef je na een schipbreuk?

Ook zijn er in het gebied van Het Buytenwold overblijfselen van schepen gevonden. Van moderne schepen maar ook van hele oude schepen. Uit de tijd van de VOC. Hoe overleef je als je een schipbreuk hebt geleden? In twee groepen nemen jullie het tegen elkaar op in spannende proeven waar samenwerking, behendigheid, slimmigheid en snelheid maximaal worden getest.

Geheimen ten tijde van de Romeinen: een magisch feestje voor tovenaars en heksen

De romeinen waren bang voor hekserij. Toch zijn heksen en tovenaars van alle tijden. Rond het jaar nul moest hekserij in het diepe geheim plaatsvinden. Om tot de uiterst geheime school van magie te worden toegelaten, moest je een aantal uitdagende proeven van bewaamheid doen. Onder andere een heksensoep maken met zelf geplukt (on)kruid, een magisch amulet van speksteen maken, toverspreuken oefenen en een aantal ingewikkelde puzzels oplossen.

Geen VOC thee

We gaan terug in de tijd. Naar het jaar 1728. De eerste VOC lijn met China is net geopend. De koopslieden van de VOC kochten er zwarte thee. Maar deze had niet altijd de beste kwaliteit. Daarom gaan jullie het beter doen. Jullie gaan plukken in de natuur om straks soep en thee maken. Je leert (veilig) vuur maken zonder lucifers. Als het vuur brandt dan kunnen jullie popcorn, smores, pannenkoeken, pizza’s en broodjes met worst maken. En gezellig samen eten. Het menu bepalen we in overleg.

Bushcraftfeestje

Hoe overleef je in de natuur? Je leert sporen zoeken, vuur maken, eetbare planten en bessen vinden, een onderkomen bouwen, jagen, je weg terug vinden in het donker, water zuiveren en nog veel meer. In overleg is het eventueel mogelijk om hout te snijden met messen, speren of pijl en boog te maken.
Natuurlijk kun je elk feestje aanvullen met poffertjes en drinken. Of met het maken van wat lekkers boven het kampvuur.
We bepalen graag met jou samen hoe een feestje er precies uit komt te zien. We leveren dus altijd maatwerk waarbij we rekening houden met de leeftijd van de kinderen. Een feestje kost afhankelijk van jouw wensen tussen € 150,- en € 250,-.
We verzorgen ook activiteiten voor bso’s en scholen. Het kan gaan om activiteiten die we bij de feestjes noemen, maar ook om bijvoorbeeld workshops beestjes zoeken of shampoo maken. Wil je meer weten of direct boeken? 06 54388379 of sonja@hetbuytenwold.nl.

Bekijk onze agenda om te zien wanneer wij aanwezig zijn!

Kom met ons in contact

Naar Buyten
Sonja Havermans
T: 06-54388379
E: info@hetbuytenwold.nl
Bekijk onze agenda